veelgestelde vragen

Hoelaat moeten we aanwezig zijn?

Wij vragen onze teams om 10 minuten van tevoren aanwezig te zijn in verband met de uitleg voor het spelen van de kamer.

Vanaf welke leeftijd kun je de escape room spelen?

Kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom! Dus perfect voor een gezins of familie uitje. Daarnaast is er ook een speciale kinderversie voor kinderfeestjes voor kinderen vanaf 8 jaar. Zie hier alle informatie over het kinderfeestje.

Zijn de escape rooms eng?

Zowel de Gold of Lutine als The expedition zijn niet als eng bedoeld. Er komt natuurlijk altijd wel een beetje spanning en adrenaline bij kijken en je wordt wel opgesloten. The Expedition zitten meer onderdelen in waar mensen van schrikken. Dus als je daar niet van houdt, kies dan voor the Gold of Lutine. In de kamer is een noodknop aanwezig die de deur opent. Mocht je het spannend vinden, kan je altijd de kamer verlaten. De rest van de groep kan dan gewoon verder spelen.

Kan ik de reservering wijzigen?

Wijzigen van een reservering kan tot 72 uur voor de geplande tijd. Dit kun je doen door een email te sturen naar info@escaperoomegmond.nl of telefonisch contact op te nemen.

Kan ik de reservering annuleren?

Annuleren van een reservering kan tot 72 uur voor de geplande tijd. Dit kun je doen door een email te sturen naar info@escaperoomegmond.nl of telefonisch contact op te nemen.

Kan ik wat drinken of eten bij jullie?

We hebben een grote ontvangstruimte met een bar. Hier kun je na het spelen nog even gezellig napraten met wat drinken en een borrelhapje of een lekkere brownie. 

Hoe zit het met parkeren?

Parkeren is gratis en wij hebben eigen parkeerplekken voor de deur.

Wat gebeurt er als we te laat zijn?

Wij vragen je om 10 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Als je te laat komt en wij direct een boeking achter jullie groep hebben kunnen wij besluiten de tijd die jullie te laat zijn van de speeltijd af te trekken. Wij proberen jullie wel altijd de volledige 60 minuten te laten spelen. 

Wat gebeurt er als we niet binnen 1 uur ontsnapt zijn?

Dan is jullie zuurstof op en verdrinken jullie. GRAPJE. Als de speeltijd van 60 minuten is verstreken zal de game master jullie komen bevrijden en is het spel over. Indien gewenst wordt dan nog een korte uitleg gegeven van de puzzels die nog opgelost hadden moeten worden.

Hoe wordt er omgegaan met schade?

Alles in de kamer is met een reden op een bepaalde manier vastgemaakt. Het is daarom niet nodig om ergens met veel kracht aan te trekken. De onderdelen in de room zijn erg kostbaar en op maat gemaakt. Wij hebben niet graag dat deze kapot gaan. Dit heeft namelijk invloed op degene die na jullie komen, maar het kost ook veel geld.

Wij zijn dan ook erg duidelijk, gaat een onderdeel in de kamer door jullie toedoen kapot dan verhalen wij de schade ook op jullie. Maar wees niet bang: als jullie gewoon normaal doen, met onze spullen omgaan zoals je ook met je eigen dure spullen doet en de instructies bij het begin opvolgen zal er niet zomaar wat gebeuren.

Mag ik met alcohol of drugs op een escape room spelen?

Dit is niet toegestaan. Mochten er bij de medewerkers vermoedens zijn dat er drank en/of drugs in het spel aanwezig is kan het zijn dat je geweigerd wordt. Jullie zullen dan geen geld terug krijgen.

Welke kamer raden jullie aan voor beginners?

Vanuit onze ervaringen zouden wij aan raden te beginnen met the Gold of Lutine. Hebben jullie al wat meer ervaring, dan kan je het beste voor The Expedition kiezen. Tijdens het spelen worden jullie ook goed begeleid, dus geen nood als het even niet wil lukken!

Wij komen beiden kamers spelen, in welke volgorde zullen we dit doen?

Mochten jullie beiden kamers komen spelen, dan raden we aan te beginnen met The Gold of Lutine en daarna The Expedition te spelen.