Waarom een escape room als kinderfeestje?

door | dec 14, 2023

Zijn jullie op zoek naar een originele activiteit voor een kinderfeestje?
Dan is een escape room als kinderfeestje wellicht iets voor jullie.
Vanaf 8 jaar kunnen jullie vaak al terecht bij een escape room om hier een partijtje te vieren. Het leuke aan een escape room spelen met een feestje is dat de kinderen een uurtje echt even in een andere wereld zijn. Het is interactief, zorgt ervoor dat de kinderen hun hersenen aan het werk zetten terwijl ze ondertussen echt op avontuur gaan.

Van de ene puzzel naar de andere puzzel, terwijl je als team samen werkt in een fantasievolle omgeving. Klinkt dat echt als iets voor jullie kind? Lees dan vooral verder voor nog enkele tips waar je zeker bij weet dat je de juiste escape room uitkiest.

Tips voor het juiste avontuurlijke kinderfeestje

Allereerst, let goed op vanaf welke leeftijd een kamer geschikt is. Bij vrijwel elke escape room wordt dit vermeld. Staat het er niet bij en is het een griezelig thema, sla deze kamer dan maar over voor het feestje. Een kamer die geschikt is voor een kinderfeestje heeft vaak een avontuurlijk, maar niet eng thema en is aanpasbaar in niveau.
Vrijwel altijd staat dit op de website vermeld, dus goed lezen is de oplossing! Eigenlijk dus net als in een echte escape room ?.

Bij ons begeleiden we de kinderfeestjes ook als ze in de kamer zijn. Met camera’s kunnen we ze zien en ook horen, waardoor we op de juiste momenten tips kunnen geven om de kinderen de beste ervaring te geven. Als ouder hoef je dus ook niet mee in de kamer, sterker nog, het is juist beter om de kinderen alleen te laten spelen.
Hierdoor hebben de kinderen echt het gevoel alles zelf op te kunnen lossen en zal het nog feestelijker voelen als ze helemaal zelf ontsnapt zijn!

Kinderfeestje bij Avonturium

Avonturium biedt twee escape rooms aan die beiden geschikt zijn voor kinderfeestjes. Spelen jullie kinderen voor de eerste keer of vinden ze het snel wat spannend? Kies dan voor The Gold of Lutine, deze kamer is geschikt vanaf 8 jaar. De kinderen hebben als missie om al puzzelend het goud op het scheepswrak op te sporen. Mochten jullie kinderen toe zijn aan iets meer spanning, dan kunnen ze als echte Indiana Jones op onderzoek in de jungle. De missie is om de verborgen tempel te vinden. Deze kamer is iets avontuurlijker dan de Lutine, maar niet eng. Vanaf 10 jaar kunnen jullie in The Expedition op onderzoek uit. Mochten jullie nog vragen hebben, aarzel niet om contact met ons te zoeken, we helpen jullie graag verder!