Zijn jullie op zoek naar een leuk uitje om met het gezin te doen? Een escape room als gezin is weer eens wat anders! Een uur lang belanden jullie in een andere wereld, waar jullie samen puzzels oplossen, werken als een team om vervolgens gezamenlijk te kunnen ontsnappen. Wisten jullie dat sommige escape rooms ook geschikt zijn om met jullie kinderen te spelen? Deze kamers zijn niet spannend, maar geven jullie toch het gevoel dat je op avontuur bent.
Mochten jullie nu overwegen een escaperoom te spelen als gezin, helpen wij jullie graag op weg met het kiezen van een escaperoom die bij jullie past. Deze top 10 van escape rooms zorgt gegarandeerd voor een leuke (eerste) ervaring!

1. Avonturium – The Gold of Lutine – Egmond

Gaan jullie mee op zoek naar het verloren goud? In 1799 is het Britse schip de Lutine op mysterieuze wijze ten onder gegaan tussen Vlieland en Terschelling. Met de Lutine zonk ook de enorme lading goud die op het schip aanwezig was. Drie Egmondse duikers besloten om dit goud weer op te duiken. Succesvol brachten ze de een na de andere goudstaaf weer aan land. Echter, de goudkoorts sloeg toe bij de duikers en ze besloten een deel van de goudstaven op het schip te verstoppen zodat ze niet de helft van hun vondsten af hoefden te staan.

Ze wilden dit later weer opduiken, maar uit het recent gevonden dagboek is gebleken dat dit ze nooit is gelukt. Kunnen jullie het goud succesvol naar boven brengen?

 • Vanaf 8 jaar
 • In niveau aanpasbaar
 • 2-6 spelers
 • Kinderfeestje mogelijk

2. Avonturium – The Expedition – Egmond

Willen jullie op avontuur in de jungle? In deze escape room voel jullie je een echte Indiana Jones. Samen met je onderzoeksteam ben je op zoek naar de verborgen tempel. Tijdens jullie expeditie gebeuren er allemaal vreemde dingen, je hoort gefluister in de bomen, jullie kompas lijkt niet meer te werken… Zouden de verhalen over de mysterieuze tempel dan toch waar zijn? Kunnen jullie de verborgen tempel vinden en het geheim ontrafelen?

Let op: deze kamer was vroeger de Hidden Temple escape room in Alkmaar. Dit houdt in dat bepaalde onderdelen en puzzels hetzelfde zijn. Het overgrote deel van de puzzels is echter anders dus je kan hem prima nog een keer spelen.

3. Escape room Schagen – The Chocolate Factory – Schagen

Een escaperoom met snoepjes, het klinkt te lekker om waar te zijn. Toch heeft The Chocolate Factory echte snoepjes in de kamer liggen! Jullie hebben een rondleiding gereserveerd bij Sammy Sweettooth, de eigenaar van de Sweettooth Factory.

Als jullie je aanmelden, worden jullie echter benaderd door één van Sammy’s medewerkers. Hij wil graag met jullie samenwerken om te kijken of jullie het geheime recept van Sammy’s befaamde bonbons kunnen stelen. Vinden jullie het geheime recept en ontsnappen jullie op tijd voordat Sammy terug is?

 • Alle leeftijden
 • In niveau aanpasbaar
 • 2 tot 7 personen

4. Escaperoom Warmenhuizen – Het Marlequin Mysterie – Warmenhuizen

Bij Tuinderij de Marlequin heeft het noodlot toegeslagen, tuinder Cornelis Dekker is aan de gevolgen van een hartinfart overleden. Vlak voordat hij overleed had hij echter het perfecte koolras ontwikkelt. Zal het geheim met hem het graf ingaan? Iedereen wil de geheime uitvinding bemachtigen en ook de louche neef Adriaan komt het bedrijf afstruinen op zoek naar het koolras.

De rechtmatige erfgenamen rekenen op jullie om het zaad veilig te stellen voordat Adriaan er vandoor gaat met het bijzondere koolras. Degene die over deze uitvinding zal beschikken, wordt gegarandeerd miljonair. Lukt het jullie deze uitvinding veilig te stellen voordat Adriaan ervan door gaat met de buit?

 • Alle leeftijden
 • 2 tot 7 spelers

5. Blooming – Dr. Carls Cabin – Bergen

Deze escape room is net weer anders, het is namelijk een outdoor escape!
Je startpunt is het prachtige Blooming Hotel, bij de receptie haal je een tasje met spullen op en jullie kunnen op avontuur. Al puzzelend banen jullie je een weg door het prachtige bos in Bergen.

Er is geen tijdsdruk, je bent zo’n 1,5 tot 2 uur bezig met deze outdoor escape. Alleen wanneer je de raadsels van Dr. Carl weet op te lossen zal je de cabin kunnen vinden. Maar.. durf jij wel naar binnen?

 • Vanaf 7 jaar
 • 2 tot 7 spelers
 • Outdoor escape

6. Escaperoom Alkmaar – Wizard School – Alkmaar

Altijd al tovenaar willen worden? Bij Escaperoom Alkmaar kun jullie jezelf een uur lang laten betoveren in deze magische kamer. Bij de Wizard School komen jullie erachter of jullie echt over toverkrachten beschikken.

Door een duistere spreuk zijn alle foto’s uit het jaarboek verdwenen. Kunnen jullie het jaarboek weer compleet maken door alle foto’s terug te vinden in deze wonderbaarlijke kamer?

 • 2 tot 8 spelers
 • Vanaf 8 jaar

7. Backspace Escaperooms –  Mind Crime – Amsterdam

Tijdens deze escape room gaan jullie inbreken in iemand zijn gedachtes. Jullie worden ingehuurd om een geheim te ontdekken. Samen duiken jullie in de herinneringen en komen jullie aanwijzingen tegen.

Tijdens deze bijzondere missie maken jullie dingen mee die jullie nog niet eerder beleefd hebben. Ontrafel het geheim van de hoofdpersoon, maar pas op dat hij niet wakker wordt!

 • 2 tm 6 spelers
 • Beschikbaar als battleroom
 • Vanaf 11 jaar, maar de kamer is aan te passen voor jongere kinderen icm gezin

8. Escapeworld – The Inca´s Doom- Hoofddorp

Jullie gaan op ontdekking in de mysterieuze wereld van de Inca’s. Deze expeditie voert jullie naar de tempel van Noo’zaca, de kwade god van onze voorvaderen. Jullie missie is om de magische kristallen schedel te pakken te krijgen.

Slagen jullie niet, dan zal de wereld verloren zijn. Kunnen jullie de hypnotische krachten van Noo’zaca weerstaan?

 • Vanaf 9 jaar
 • 2 tot 6 personen
 • Beschikbaar als battleroom

9. Escape Room Schagen – Space Lab – Schagen

Op het NASA Training Center in Schagen heeft een tragische gebeurtenis plaatsgevonden. Nora Fontani, een ingenieur die de afgelopen maanden onafgebroken heeft gewerkt aan haar project ‘Luna’, is dood aangetroffen. Luna is een echte AI, een computer die denkt en redeneert als een mens. Nora heeft het project recent afgerond.

Was er iemand jaloers op deze uitvinding of liep ze iemand voor de voeten? Ontdekt jouw team wie er verantwoordelijk is voor deze gebeurtenis?

 • Vanaf 10 jaar, onder begeleiding van een volwassenen
 • 2 – 7 spelers
 • Beschikbaar als battleroom

10. Escape Room Zandvoort – The Boattrip – Zandvoort

De kapitein van The Black Seagull is door een hoge golf ongelukkig te val gekomen aan bord van het schip. Hoewel het allemaal veel erger had kunnen zijn, zijn er toch vervelende consequenties aan de val verbonden.

 Jacob heeft namelijk zijn been gebroken en kan niet meer terugvaren. Brengen jullie The Black Seagull veilig terug aan wal?

 • 2 tot 4 spelers
 • Vanaf 10 jaar
Contact

  Avonturium
KVK nummer: 58268634

Mosselaan 130
1934 RD Egmond aan den Hoef
Gratis parkeren voor de deur

  info@avonturium.com

  085 – 00 44 311

Wil je bij ons komen werken?
Vind ons ook op
Copyright ©2023| Avonturium.com | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden