Top 10 leukste escape rooms voor gezinnen in Noord-Holland!

door | apr 20, 2023

Zijn jullie op zoek naar een leuk uitje om met het gezin te doen? Een escape room als gezin is weer eens wat anders! Een uur lang belanden jullie in een andere wereld, waar jullie samen puzzels oplossen, werken als een team om vervolgens gezamenlijk te kunnen ontsnappen. Wisten jullie dat sommige escape rooms ook geschikt zijn om met jullie kinderen te spelen? Deze kamers zijn niet spannend, maar geven jullie toch het gevoel dat je op avontuur bent.
Mochten jullie nu overwegen een escaperoom te spelen als gezin, helpen wij jullie graag op weg met het kiezen van een escaperoom die bij jullie past. Deze top 10 van escape rooms zorgt gegarandeerd voor een leuke (eerste) ervaring!

 Avonturium – The Gold of Lutine – Egmond

Gaan jullie mee op zoek naar het verloren goud? In 1799 is het Britse schip de Lutine op mysterieuze wijze ten onder gegaan tussen Vlieland en Terschelling. Met de Lutine zonk ook de enorme lading goud die op het schip aanwezig was. Drie Egmondse duikers besloten om dit goud weer op te duiken. Succesvol brachten ze de een na de andere goudstaaf weer aan land. Echter, de goudkoorts sloeg toe bij de duikers en ze besloten een deel van de goudstaven op het schip te verstoppen zodat ze niet de helft van hun vondsten af moesten te staan.

Ze wilden dit later weer opduiken, maar uit het recent gevonden dagboek is gebleken dat dit ze nooit is gelukt. Kunnen jullie het goud succesvol naar boven brengen?

 • Vanaf 8 jaar
 • In niveau aanpasbaar
 • 2-6 spelers
 • Kinderfeestje mogelijk

Avonturium – The Expedition – Egmond

Willen jullie op avontuur in de jungle? In deze escape room voel jullie je een echte Indiana Jones. Samen met je onderzoeksteam ben je op zoek naar de verborgen tempel. Tijdens jullie expeditie gebeuren er allemaal vreemde dingen, je hoort gefluister in de bomen, jullie kompas lijkt niet meer te werken… Zouden de verhalen over de mysterieuze tempel dan toch waar zijn? Kunnen jullie de verborgen tempel vinden en het geheim ontrafelen?

Let op: deze kamer was vroeger de Hidden Temple escape room in Alkmaar. Dit houdt in dat bepaalde onderdelen en puzzels hetzelfde zijn. Het overgrote deel van de puzzels is echter anders dus je kan hem prima nog een keer spelen.

Escaperoom Warmenhuizen – Het Marlequin Mysterie – Warmenhuizen

Bij Tuinderij de Marlequin heeft het noodlot toegeslagen, tuinder Cornelis Dekker is aan de gevolgen van een hartinfart overleden. Vlak voordat hij overleed had hij echter het perfecte koolras ontwikkelt. Zal het geheim met hem het graf ingaan? Iedereen wil de geheime uitvinding bemachtigen en ook de louche neef Adriaan komt het bedrijf afstruinen op zoek naar het koolras.

De rechtmatige erfgenamen rekenen op jullie om het zaad veilig te stellen voordat Adriaan er vandoor gaat met het bijzondere koolras. Degene die over deze uitvinding zal beschikken, wordt gegarandeerd miljonair. Lukt het jullie deze uitvinding veilig te stellen voordat Adriaan ervan door gaat met de buit?

 • Alle leeftijden
 • 2 tot 7 spelers

 

Escaperoom Alkmaar – Wizard School – Alkmaar

Altijd al tovenaar willen worden? Bij Escaperoom Alkmaar kun jullie jezelf een uur lang laten betoveren in deze magische kamer. De Wizard School zal jullie testen of jullie over voldoende magische toverkrachten beschikken!

Door een duistere spreuk zijn alle foto’s uit het jaarboek verdwenen. Kunnen jullie het jaarboek weer compleet maken door alle foto’s terug te vinden in deze wonderbaarlijke kamer?

 • 2 tot 8 spelers
 • Vanaf 8 jaar

Backspace Escaperooms –  Mind Crime – Amsterdam

Tijdens deze escape room gaan jullie inbreken in iemand zijn gedachtes. Jullie worden ingehuurd om een geheim te ontdekken. Samen duiken jullie in de herinneringen en komen jullie aanwijzingen tegen.

Tijdens deze bijzondere missie maken jullie dingen mee die jullie nog niet eerder beleefd hebben. Ontrafel het geheim van de hoofdpersoon, maar pas op dat hij niet wakker wordt!

 • 2 tm 6 spelers
 • Beschikbaar als battleroom
 • Vanaf 11 jaar, maar de kamer is aan te passen voor jongere kinderen icm gezin

Escapeworld – The Inca´s Doom- Hoofddorp

Jullie gaan op ontdekking in de mysterieuze wereld van de Inca’s. Deze expeditie voert jullie naar de tempel van Noo’zaca, de kwade god van onze voorvaderen. Jullie missie is om de magische kristallen schedel te pakken te krijgen.

Slagen jullie niet, dan zal de wereld verloren zijn. Kunnen jullie de hypnotische krachten van Noo’zaca weerstaan?

 • Vanaf 9 jaar
 • 2 tot 6 personen
 • Beschikbaar als battleroom

Escape Room Zandvoort – The Boattrip – Zandvoort

De kapitein van The Black Seagull is door een hoge golf ongelukkig te val gekomen aan bord van het schip. Hoewel het allemaal veel erger had kunnen zijn, zijn er toch vervelende consequenties aan de val verbonden.

 Jacob heeft namelijk zijn been gebroken en kan niet meer terugvaren. Brengen jullie The Black Seagull veilig terug aan wal?

 • 2 tot 4 spelers
 • Vanaf 10 jaar

Du Monde – Maffia Bar – Amstelveen

Jullie stappen rechtstreeks in een jaren 20 avontuur: de setting van deze kamer speelt zich volledig af in grijs en zwart-wit kleuren.
Het is aan jullie om een succesvolle overval te plegen in de Duistere Dolk, een bar waar criminelen geregeld hun wildste plannen bespreken.
Vanavond heeft de barkeeper de zaak afgehuurd onder het mom van een privé-feestje, zodat hij de bar kan beroven. Gezien zijn gezicht al bekend is, zocht hij een team van onbekenden om hem te helpen met deze missie. In jullie ziet hij de juiste mensen voor deze taak.

Lukt het jullie om de Maffia Bar te beroven zonder gezien te worden door de zwijgzame barman?
Let op: deze kamer heeft een (stille) acteur.

 • 3 tot 6 spelers
 • meespelen kan vanaf 14 jaar (mocht je twijfelen, neem dan even contact op)
 • kinderfeestje beschikbaar (leeftijd 8 tot 14 jaar)

 

Ontmantel de bom – Fort-Treffelijk – Marken-Binnen

Zijn jullie klaar voor een spannende strijd tegen de klok? De locatie is helemaal passend bij dit stoere thema, Fort-Treffelijk is namelijk een authentiek fort uit de 19e eeuw.

In dit avontuurlijke fort is aan jullie de uitdaging om op tijd de bom te vinden én te ontmantelen. Met elke puzzel die jullie oplossen, komen jullie een stapje dichterbij de tikkende bom in het fort. Houden jullie het hoofd koel en slagen jullie erin om de bom onschadelijk te maken?

 • 2 tot 8 spelers
 • geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar
 • kinderfeestje mogelijk

 

Escapeworld Zandvoort – The Grand Prix – Zandvoort

Zijn jullie op zoek naar een stoere kamer? Dan heeft de Grand Prix kamer van Escapeworld Zandvoort wellicht wat jullie zoeken.
Vlak voor een spannende race is de auto van Stick Speijker verdwenen.
Het team had al langer last van bedreigingen, maar ondanks een verdubbelde beveiliging is de auto toch spoorloos verdwenen.
Lukt het jullie om de race wagen weer op tijd en start klaar naar de finish te brengen?

 • 2 tot 6 spelers
 • ook de jongste van het gezin mag mee
Contact

  Avonturium
KVK nummer: 58268634

Mosselaan 130
1934 RD Egmond aan den Hoef
Gratis parkeren voor de deur

  info@avonturium.com

  085 – 00 44 311

Wil je bij ons komen werken?
Vind ons ook op
Copyright ©2024| Avonturium.com | Privacy Policy | Algemene Voorwaarden