Top 10 leukste en betaalbare escaperooms voor 2 personen

door | mei 11, 2023

Hebben jullie met z’n tweetjes afgesproken maar weet je nog niet wat je gaat doen? Een escape room met z’n tweeën spelen is uitdagend en zorgt voor een onvergetelijke ervaring! Weer eens wat anders dan een avondje naar de bios of uit eten. Niet alle escape rooms zijn geschikt om met twee personen te spelen, maar geen nood, wij hebben voor jullie de 10 leukste escape rooms van Nederland overzichtelijk op een rij gezet. Deze escape rooms zijn allemaal geschikt om te spelen met twee personen én ook nog eens voor een betaalbare prijs. Welk avontuur gaan jullie aan?

The Expedition – 90 euro – Egmond, Noord-Holland

Houden jullie van een avontuurlijke kamer? Deze escape room in Egmond verrast je met een prachtige aangeklede omgeving waardoor je het gevoel hebt regelrecht in een film van Indiana Jones gestapt te zijn. De originele puzzels zullen jullie verrassen en uitdagen tijdens jullie missie om de verborgen tempel te vinden. Zijn jullie klaar om de uitdaging aan te gaan met de mysterieuze krachten die jullie tegen gaan komen in The Expedition?

 

The Gold of Lutine – 90 euro – Egmond, Noord-Holland

Dit prachtige scheepswrak is op dezelfde locatie als The Expedition. Op het moment dat je de kamer binnenstapt, krijg je het gevoel dat je direct onder water duikt. De puzzels zijn uitdagend maar ook goed te doen met z’n tweetjes en passen goed in het scheepsthema. Jullie missie is om het verloren goud op te duiken van de Lutine, voordat jullie zuurstof op is. Zijn jullie op zoek naar een kamer waar je lekker een uurtje echt kan puzzelen? Dan is de Gold of Lutine de kamer voor jullie!

 

Escape from Wonderland – 95 euro – Leiden, Zuid-Holland

Deze betoverende kamer behoort tot één van onze favorieten, een wonderlijke escape room waar je van de ene verrassing in de volgende duikt. Het liefst zou je niet meer willen ontsnappen. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die spoorloos verdwenen is. Jullie gaan op onderzoek bij de plek waar de vrouw voor het laatst gezien is, een geheim gangenstelsel. Lukt het jullie om de doorgang te vinden naar Wonderland?  Pluspunt: als je met z’n twee of drie personen komt, mag je 70 minuten spelen.

 

Het Koninkrijk – 84 euro – Mijdrecht, Utrecht

Altijd er al van gedroomd om terug te gaan in de tijd? Bij het Koninkrijk in Mijdrecht kan dit! Deze escape room zorgt ervoor dat je echt het idee hebt dat je terug naar de Middeleeuwen afreist. Samen komen jullie terecht in een kasteel waar jullie een duistere vloek moeten verbreken. Jullie queeste is duidelijk; verzamel de juiste wapens om het kwaad te bestrijden en de bewoners te bevrijden. Het Koninkrijk is een mooie gethematiseerde kamer waar jullie heerlijk een uurtje kunnen puzzelen. Zijn jullie opgewassen tegen het kwaad dat hier heerst?

 

De Conciërge – 85 euro – Volkel, Noord-Brabant

De Conciërge in Volkel is speciaal voor 2 spelers en kan dus niet ontbreken in deze top 10 van escape rooms voor 2 personen. Deze escape room is van begin tot einde absoluut uitdagend te noemen. Vanaf het moment dat je binnenkomt, begint het spel al; jullie komen op sollicitatie bij dhr. Anton Maltzahn. Wanneer jullie dit prachtige hotel binnentreden, bekruipt jullie een vreemd gevoel. Een ijzersterke escape room waar jullie uitgebreid getest zullen worden! Kunnen jullie de druk aan en slagen jullie erin een positieve indruk achter te laten?

 

Emmelocked Levenswater – 95 euro – Emmeloord, Flevoland

Zijn jullie er klaar voor om jullie te onderdompelen in een magische wereld? Deze prachtige escape room biedt jullie een echte doorgang naar een andere wereld. Aan elk detail is gedacht om jullie mee te nemen in de wereld van Emlia. Jullie queeste is om de balans van de magische wereld te herstellen. Ga op avontuur en bevrijd deze fascinerende wereld van het dreigende kwaad! Van begin tot einde een echte ontsnapping aan de echte wereld.

 

The Wizard School – vanaf 82 euro – Alkmaar, Noord-Holland

In Alkmaar staat een betoverende escape room die jullie meeneemt in een wereld vol magie. Als jullie gek zijn op Harry Potter, dan is deze kamer absoluut een aanrader voor jullie! Van toverstafjes tot wonderbaarlijke snoepjes, de puzzels zijn volledig in thema en zorgen voor een avontuurlijk uurtje puzzelen. Jullie opdracht is om alle foto’s terug te vinden van het jaarboek, die door een duistere spreuk zijn verdwenen. Gaat het jullie lukken om het jaarboek te herstellen voordat de tijd op is?

 

The Conductor – 85 euro – Best, Noord-Brabant

Deze escape room in Best is tot in detail neergezet om je echt mee te nemen in het verhaal. Hebben jullie altijd al een detective willen zijn? In The Conductor kunnen jullie je onderzoek talent uitgebreid benutten. Jullie zijn door Scotland Yard uitgenodigd om mee te helpen aan het onderzoek naar een massale diefstal. Het verhaal start op een station in Groot-Brittannië, waar hoofdinspecteur jullie hulp nodig heeft om de buit terug te vinden. Zijn jullie echte speurneuzen en lossen jullie dit mysterie binnen de tijd op?

 

The Contamination – 90 euro – Deventer, Overijssel

Ook deze escape room is special voor 2 spelers ontworpen, daar worden we blij van! Zijn jullie er klaar voor om Deventer te redden van de ondergang? Bij The Contamination wordt er van jullie verwacht dat jullie over de juiste vaardigheden beschikken om het gaslek te dichten en een anti-dote te vinden om de inwoners van Deventer te redden. Bij deze kamer zullen jullie echt moeten samenwerken om de missie succesvol af te ronden. Kunnen jullie de verantwoordelijkheid van deze missie samen aan?

 

The Boat Trip – 75 euro – Zandvoort, Noord-Holland

Zin om een stukje te varen? Jullie zijn welkom aan boord van “The Black Seagull”. Tijdens deze spannende boottrip zullen jullie echter niet ontspannen aan het dek liggen, maar hard aan het werk gezet worden om weer veilig terug te keren in de haven. Jacob, de kapitein, heeft zijn been gebroken en aan jullie is nu de taak om heelhuids terug te keren. Zullen jullie de uitdagingen voltooien en veilig in de haven aankomen? The Boat Trip is uitermate geschikt om met z’n tweetjes te spelen.